Zeytin Yağlı Kereviz
Portakallı Kereviz Tarifi
Zeytin Yağlı Kereviz Tarifi
Portakallı Kereviz Nasıl Yapılır
Zeytin Yağli Kereviz |
Merhaba dostlar dün misafirlerim vardı
.Onlara kereviz yaptım çok beğendiler,bunu üzerine tarifi sizlerle paylaşmak istedim eşimde yemezdi o da çok beğendi denemenizi tavsiye ederim. Bundan önceki tariflerim :
Kaysı Reçeli Tıklayın
Zeytinli Poğaça Tıklayın
Elmalı Tarçınlı Turta Tıklayın
Zeytin Yağlı Yaprak Sarma Tıklayın
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:
Zeytin Yağlı Kereviz İçin Malzemeler:
- 1 tane orta boy kereviz
- 1 tane büyük boy havuç
- 1 tane orta boy patates
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı su
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- arzuya göre tuz
Zeytin Yağli Kereviz |
Zeytin Yağlı Kereviz Nasıl Yapılır:
- Yayvan bir tava alınır.Soyulup yıkanmış yuvarlak olarak doğranmış havuçlar en alt sıraya konur.
- Patatesler soyulur yıkanır yarım ay şeklinde doğranır havuçların üzerine dizilir.
- Kereviz soyulur yıkanır dörde bölünür ve doğranır patateslerin üzerine dizilir.
- Soğanlar soyulur yıkanır ve ikiye bölünür yarım ay olarak doğranır kerevizlerin üzerine dizilir.
- Portakallar sıkılır 1 su bardağı portakal suyu tavadaki sebzelerin üzerine dökülür. 1 su bardağı su eklenir , 1 tatlı kaşığı şeker eklenir ve zeytin yağı ilave edilir ocağa konur.
- Kaynamaya başlayınca altı kısılır kısık ateşte pişirilir havuçlara çatal batırarak pişip pişmediğini anlaya bilirsiniz ocaktan indirmeden 2 dakika önce tuzunu eklersiniz sonra katmamızın sebebi kerevizlerin sertleşmemesi içindir ,tuz kerevizleri sertleştiriyor.
Afiyet Olsun :)
Zeytin Yağlı Kereviz
Portakallı Kereviz Tarifi
Zeytin Yağlı Kereviz Tarifi
Portakallı Kereviz Nasıl Yapılır
Zeytin Yağlı Kereviz Tarifi
Portakallı Kereviz Nasıl Yapılır
0 yorum:
Yorum Gönder