Kaysı Reçeli
Kaysı Reçeli Tarifi
Kaysı Reçeli Nasıl Yapılır?
Kaysi Reçeli |
Merhaba dostlar sizlere kaysı reçeli nasıl yapılır,onu anlatmaya
çalışacağım şimdi şu soruyu sorabilirsiniz mevsimi değil bu tarif nedir diye ?Yalnız şöyle bir durum var ben yazdan buzluğa kaysı ayıklayıp reçel yapmak için koymuştum onu buzluktan çıkardım onu yaptım.İnanınki yazın yaptığımız lezzeti hiç aratmıyor.Seneye size de tavsiye ederim ,deneyin inanın ki sizlerde beğeneceksiniz.Bundan önceki tariflerim:
Simit Tıklayın
Zeytinli Poğaça Tıklayın
Zeytin Yağlı Yaprak Sarması Tarifi Tıklayın
Kedi Dilli Havuç Tatlısı Oktay Usta Tarifi
Kupes Balığı Tarifi Tıklayın
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum :
Kaysı Reçeli İçin Malzemeler:
- 1 yemek tabağı kaysı
- 1 yemek tabağı toz şeker
- 3 veya 4 damla limon suyu
- ölçüleri böyle vermemin sebebi yazın bu işle uğraşacağımı bilmediğimden dolayı tabakla ölçerek koymuştum, sizler ölçüyü çoğalta bilirsiniz bu ölçülerle 650 gr kavanozla reçel çıkıyor.
Kaysi Reçeli |
Kaysı Reçeli Nasıl Yapılır:
- Ben kayısıları buzluktan akşam çıkardım tencereye koydum üzerine 1 yemek tabağı toz şeker ekledim sabaha kadar beklettim.Sabah kalkınca ocağa koydum kaynara çıkınca altını kıstım kaynarken köpüğünü aldım.Ben reçelin kıvamını kaşığa bir damla damlayacak kadar reçel şerbeti alırım tencere dışında oje siz tırnak olacak tırnağa damlatılır.Damla tırnak üzerinde kalırsa reçeliniz kıvama gelmiş demektir .Eski usulde olsa ben bunu yapıyorum hepte tutuyor.İndirmeye 2 dakika kalası limonu ekleriz.Ocaktan alırız ve soğumaya bırakırız.Soğuyunca ıslak olmayan kuru bir kavanoz ve kuru bir kaşık kullanarak kavanoza koruz.Islak kaşık reçelin ekşimesine yani bozulmasına neden olur.
- Yazın taze kayısıdan yapınca akşamdan kaysılar ayıklanır bire bir toz şeker eklenir sabaha kadar sulanması beklenir, sabah kalkınca yapılır bu durumda su eklenmez kendi suyuyla pişirilir.
Afiyet Olsun :)
Kaysı Reçeli
Kaysı Reçeli Tarifi
Kaysı Reçeli Nasıl Yapılır?
Kaysı Reçeli Nasıl Yapılır?
0 yorum:
Yorum Gönder