Krem Şantili Kalp Kek
Krem Şantili Kalp Kek Tarifi
Krem Şantili Kalp Kek Nasıl Yapılır?
Kremşantili Kalp Kek |
Lezzeti de görüntüsü de çok hoşuma gitti.Bundan önceki tariflerim:
Közlenmiş Patlıcan Salatası Tıklayın
Kremalı Mantarlı Makarna Tıklayın
Tırtıl Kurabiye Oktay Usta Tıklayın
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:
Krem Şantili Kalp Kek İçin Malzemeler :
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı süt
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 2 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- 2 yemek kaşığı çilekli damla çikolata
Üstü İçin :
- 1 kremşanti
- 1 su bardağı süt
- Kremşantiyi sütle hazırlayıp dolaba koyalım.
Kremşantili Kalp Kek Nasıl Yapılır ? |
Kremşantili Kalp Kek Nasıl Yapılır ?
- 1 Çay bardağı şeker ve yumurta bir kapta karıştırılır.Yumurtanın köpürmesi sağlanır.Daha sonra 1 çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 bardak unun üzerine 2 kabartma tozu, 1 vanilya ve 2 yemek kaşığı çilekli damla çikolata eklenir.Güzelce karıştırılır.Geri kalan unda kıvamına göre eklenir.Ben unun hepsini ekledim.Çünkü benim karışımıma un yeterli geldi.Sizler kalıbınıza göre malzemeyi ve unu ayarlayabilirsiniz.
- Hazırladığımız harcı kek kalıbını yağlayarak harcı içine dökeriz.170 derecelik fırında kekimiz pişene kadar bekletiriz.Pişip pişmediğini anlamak için kürdan kullanabiliriz.
- Pişirme işlemi bittikten sonra soğuyan kekimizi hazırlamış ve buzdolabına koymuş olduğumuz kremşanti ile güzelce süsleriz.Ayrıca üzerine istediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz.Ben damla çikolata kullandım.
Afiyet Olsun.
Krem Şantili Kalp Kek
Krem Şantili Kalp Kek Tarifi
Krem Şantili Kalp Kek Nasıl Yapılır?
Krem Şantili Kalp Kek Nasıl Yapılır?
0 yorum:
Yorum Gönder