Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tarifi
Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?
Elmali Kurabiye |
İyi akşamlar bir dostun isteği üzerine sizlere bu kurabiyeyi hazırladım
umarım beğenirsiniz. Bundan önceki tariflerim:
Krem Şantili Kalp Kek Tıklayın
Tırtıl Kurabiye Oktay Usta Tıklayın
Közlenmiş Patlıcan Salatası Tıklayın
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:
Elmalı Kurabiye İçin Malzemeler:
- 1 paket oda sıcaklığında margarin 250 gr
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- Alabildiğince un ustasından
İç Harcı İçin Malzemeler:
- 4 adet elma yıkanır soyulur ve rendelenir.Tavaya rendelenen elmalar konur ve içine şekeri eklenir. Suyu çekene kadar pişirilir tabi ki kısık ateşte suyu çekince tarçını atılır karıştırılır ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
- Sıra kurabiyenin hamurunda margarin ,sıvı yağ ,yoğurt ve şeker eklenerek bir kapta karıştırılır.Bu karışıma Biraz un, unun üzerine kabartma tozu ve vanilya eklenir karıştırılır kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un katılır, yani ele yapışmayan hamur bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparırız avuç içine açar, içine harcı kor önce sağ sonra sol taraftan kapatır üs üste gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeleri dizeriz 170 derecelik fırında üstü hafif kızarana kadar pişiririz yani yiyince ağzımıza hamur tadı gelmeyecek.Fırından çıkarınca pudra şekeri dökersiniz.Sıcak sıcak tepsiden boşaltmayın soğuyunca boşaltırsınız.Şekil olarak ruloda yapabilirsiniz poğaça şeklinde de yapabilirsiniz hangisi size rahat gelirse onu yapın ellerinize sağlık.
Afiyet Olsun
Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tarifi
Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?
Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?
0 yorum:
Yorum Gönder