Tereyağlı Osmanlı Ekmeği Tarifi
İrmikli Ekmek Nasıl Yapılır?
Tereyağlı Osmanlı Ekmeği
Tereyağlı Ekmek
Tereyagli Osmanli Ekmegi Tarifi |
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere kanal D
izlediğim doktorum proğramında gördüğüm ve hoşuma giden hem sağlıklı hemde lezzetli bir ekmeğin tarifini vermek istiyorum. Ben yaptım tadına da baktım güzel bir lezzeti var.Ayrıcada sağlık açısından çok faydalı olduğu söyleniyor.Süper bir lezzeti olmuş arkadaşlar deneyiiiii.
Bundan önceki tariflerim:
Kakaolu Islak Kurabiye TIKLAYIN
Soslu Patlıcan Kızartma TIKLAYIN
Tereyağlı Osmanlı Ekmeği İçin Malzemeler:
- 1 tane kuru maya
- 3 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kara susam
- 6 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tereyagli Osmanli Ekmegi Tarifi |
Tereyağı Osmanlı Ekmeği Nasıl Yapılır?
- 3 su bardağı ılık su bir kaba konur içine 1 tat kaşığı toz şeker, 1 paket kuru maya ve 1 su bardağı irmik eklenip karıştırılır yarım saat mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan karışıma 3 yemek kaşığı eritilip ılıtılan tereyağı eklenir karıştırılır.
- 1 yemek kaşığı kara susam eklenir, 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve bu karışıma yavaşça un eklenerek karıştırılır ele yapışmıyacak hamur elde edilir ve yağlanmış kek kalıbına dökülür elle düzeltilir.
- Yarım saat kek kalıbında üstü örtük olarak bekletilir mayalansın diye.
- Daha sonra 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir pişip pişmediğini bıçak batırarak anlarsınız.Fırından indirince üstünü nemli bir bezle örtün ekmeğinizin üstü yumuşasın.
Afiyet Olsun
Tereyağlı Osmanlı Ekmeği Tarifi
İrmikli Ekmek Nasıl Yapılır?
Tereyağlı Osmanlı Ekmeği
Tereyağlı Ekmek
Tereyağlı Osmanlı Ekmeği
Tereyağlı Ekmek
0 yorum:
Yorum Gönder