Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar
Kolay Garnitürlü Enginar Nasıl Yapılır
Zeytinyağlı Enginar Tarifi |
Merhaba dostlar bildiğiniz gibi pazarlarda artık enginarlar biraz daha uygun
fiyatlara satılmaya başladı.Artık bizlerde bu lezzetli sebzelerden doyasıya yiyelim diye tarif hazırladım.
Karaciğer dostu enginar,sindirimi sağladığı gibi böbrek ve bağırsakların çalışmasını da düzenler.Akdeniz bölgesinde genelde bahar aylarında yetişen enginar,yağ oranı çok düşük olduğundan özellikle kilo vermeye çalışanların sofrasından eksik olmaz.Karbonhidrat ,vitamin,protein ve mineral deposu enginarın en büyük özelliklerinden biri de,vücuttaki zararlı toksinlerle mücadele ederek vücuda enerji depolamasıdır . Gördüğünüz gibi enginar çok faydalı özellikle diyet yapanlar çok tüketmeli öğün için doyurucu ve süper lezzet.Şimdi eski tariflerimi şöyle bir hatırlayalım:
Enginar Salatası Tarifi BURAYI TIKLAYIN
Brokoli Salatası BURAYI TIKLAYIN
Maş Fasülyesi Salatası Tarifi BURAYI TIKLAYIN
Portakallı Kereviz Tarifi BURAYI TIKLAYIN
Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi BURAYI TIKLAYIN
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:
Zeytinyağlı Enginar Tarifi |
Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler:
- 2 tane enginar (bizde çocuklar tüketmediği için iki kişilik yaptım siz sayısını çoğalta bilirsiniz.)
- yarım çay bardağı bezelye
- 1 tane orta boy havuç
- 1 tane orta boy soğan
- 1 tane orta boy domates
- 1 tane küçük patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- yeterince sıcak su
- tuz
- şeker
- Ben soyulmuş ve limonlu suda bekletilmiş enginar aldığım için enginarları ayrı kapta 5 -10 dakika kaynattım limon tadı gitsin diye.
- Taze bezelyeler yıkanır ve 5 -10 dakika kaynatılır.
- Soğanlar küçük küçük doğranır .Tavaya eklenir üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir ve soğanlar sotelenir.
- Soğanların üzerine soyulmuş yıkanmış havuçlar küçük küçük doğranır eklenir ve soteleme devam eder.
- Patates soyulur yıkanır ve küçük küçük doğranır ocaktaki havuçlara eklenir sotelenir
- Bu karışıma küçük küçük doğranan domates eklenir soteleme devam eder.
- Üzerine tuz ve şeker eklenir karıştırılır.Enginarlar tavaya yerleştirilir ve kaynar su eklenir kısık ateşte pişirilir.
- Ben bu karışımın içine enginarları yerleştirip pişiriyorum.
- Sebzeler daha kolay ve lezzetli pişiyor.Enginarın piştiğini çatal batırarak anlaya bilirsiniz.
- Yemek pişince servis esnasında enginarların içini garnitürle doldurup servis yapıyorum.
- Bana göre tam diyet yemeği çok doyurucu ve çok sağlıklı.
Zeytinyağlı Enginar Tarifi |
Afiyet Olsun
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar
Kolay Garnitürlü Enginar Nasıl Yapılır
Kolay Garnitürlü Enginar Nasıl Yapılır
0 yorum:
Yorum Gönder