Köfteli İslim Kebabı
Patlıcanlı İslim Kebabı
İslim Kebabı
Patlıcanlı Köfte
Köfteli İslim Kebabı |
Merhaba dostlar nasılsınız bu gün sizlere yeni tarif
hazırladım umarım beğenirsiniz.Ayrıca bu gün hemşireler günü tüm hemşirelerimizin bu özel günlerini kutlarım.Hastanelerin adete bel kemiği onlar onlara sevgi ve saygı duymalıyız diye düşünüyorum.Bundan önceki tariflerimi şöyle bir hatırlamaya ne dersiniz.
Fırın Köfte Tarifi BURADAN TARİFE ULAŞABİLİRSİNİZ
Mantarlı Körili Tavuk BURADAN TARİFE ULAŞABİLİRSİNİZ
Ciğer Sote BURADAN TARİFE ULAŞABİLİRSİNİZ
Fırında Alabalık BURADAN TARİFE ULAŞABİLİRSİNİZ
Fırında Tavuk BURADAN TARİFE ULAŞABİLİRSİNİZ
Karnıyarık Tarifi Oktay Usta BURADAN TARİFE ULAŞABİLİRSİNİZ
Köfteli İslim Kebabı |
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:
Köfteli İslim Kebabı İçin Malzemeler:
- 250 gr orta yağlı kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 3-4 dilim bayat ekmek
- 1 tane yumurta
- İsteğe bağı ince kıyılmış maydanoz
- tuz
- karabiber
- 4-5 tane patlıcan
- Domates
- sivri biber
- kürdan
- sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- göz kararı su
Köfteli İslim Kebabı |
Köfteli İslim Kebabı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar şeritli olarak soyulur,yıkanır dikine olacak şekilde kesilir patlıcanın kalınlığına göre çıkacak sayı değişebilir.Ama dilimleri çok ince kesmeyin yağda kızartınca kuruyorlar.
- Tuzlu su hazırlanır en azından 1 saat patlıcanlar bu tuzlu suda bekletilir .
- Diğer tarafta köfteleri hazırlamak için bir kap alınır soğan soyulur yıkanır rendelenir.
- İçerisine kıyma, ekmek içi ,yumurta,ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları katılarak güzel bir köfte karışımı elde edilir.Bu karışım 1 saat buzdolabında ağzı kapalı olarak bekletilir.
- Patlıcanlar sudan çıkartılır tekrar yıkanır kağıt havluyla kurutulur.
- Kızgın yağda iki taraflı olarak kızartılır kağıt havlu üzerine alınır fazla yağlı olmasın diye.
- Diğer tarafta köfte buzdolabından alınır ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır yağda kızartılır.Üs resimde köftelerim kızarmamış hali var ama kızartarak yapıyoruz.
- 2 dilim patlıcan alınır artı yapılır ortasına köfte konur ve patlıcanlar sırasıyla kapatılır üzerine sivri biber ve domates konur kürdan takılır tepsiye koruz.
- Patlıcanlar bitene kadar devam ederiz.
- Sonra 1 yemek kaşığı domates salçası ve yeterince su siz karar verin suyunu seviyorsanız fazla katın yoksa yaklaşık 1 su bardağı yeterli gelir.
- 200 derecelik fırında domates ve biber pişene kadar bekletin pirinç pilavıyla servis yapın.
Köfteli İslim Kebabi |
Afiyet Olsun
Köfteli İslim Kebabı
Patlıcanlı İslim Kebabı
İslim Kebabı
Patlıcanlı Köfte
İslim Kebabı
Patlıcanlı Köfte
0 yorum:
Yorum Gönder