Poğaça Halkası Oktay Usta
Poğaça Halkası Tarifi
Poğaça Halkası Nasıl Yapılır?
Poğaça Halkası Tarifi |
Merhaba dostlar bu gün sizlere yeni poğaça tarifi vereceğim görüntüsü
ve lezzeti çok güzel oldu.Benim çocuklar çok beğendi umarım sizlerde beğenirsiniz.Bundan önceki tariflerimi şöyle bir hatırlayalım:
Dere Otlu Biberli Poğaça BURAYI TIKLAYIN
Bayatlamayan Cevizli Poğaça BURAYI TIKLAYIN
Milföylü Karnıyarık Poğaça BURAYI TIKLAYIN
Zeytinli Poğaça BURAYI TIKLAYIN
Tahinli Açma Poğaça BURAYI TIKLAYIN
Karnıyarık Poğaça BURAYI TIKLAYIN
Gül Poğaça BURAYI TIKLAYIN
Çiçek Poğaça BURAYI TIKLAYIN
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:
Poğaça Halkası Tarifi |
Poğaça Halkası Tarifi İçin Malzemeler :
- Yarım paket yaş maya
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta -1 tane yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı tuz
- İçi için lor ve maydanoz (benim çocuklar maydanoz yemedikleri için katmadın)
- 4 -4.5 su bardağı un
- susam
Poğaça Halkası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ılık suda maya eritilir.
- Eriyen mayaya 1 su bardağı süt ,yarım çay bardağı sıvı yağ,1 tane yumurta ve tuz eklenir karıştırılır.
- Bu karışıma dikkatlice un katılır.
- Hamur 10 eşit bezeye ayrılır.Hafif açılır ortasına lor karışımı konur ve tekrar uçlardan toplanarak beze yapılır.Bezeler yağlı kağıt serili tepside daire oluşturacak şekilde konur.Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- İsteğe bağlı susam dökülür.
- Ve tepside mayalanmaya bırakılır yaklaşık 1 -1.5 saat oluyor.
- 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Poğaça Halkası Tarifi |
Afiyet Olsun
Poğaça Halkası Oktay Usta
Poğaça Halkası Tarifi
Poğaça Halkası Nasıl Yapılır?
Poğaça Halkası Nasıl Yapılır?
0 yorum:
Yorum Gönder