Havuçlu Cezerye
Havuçlu Top Top
Havuçlu Cezerye Tarifi
Havuçlu Top Top Nasıl Yapılır ?
Havuçlu Cezerye |
Merhaba dostlar.Bugün sizlere havuçlarla ayrı bir lezzet
hazırladım.Havuç yemeyen çocuklarımız için süper bir lezzet olduğunu düşünüyorum.Havuç yedirmenin en iyi yönteminin bu olduğuna inanıyorum.
Bundan önceki tariflerim ;
Bisküvili Top Top Pasta : Tıklayın
Patatesli Soğanlı Kek : Tıklayın
Mısır Unlu Kek Ekmek : Tıklayın
Muzlu Puding : Tıklayın
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum.
Havuçlu Cezerye için malzemeler :
- 1 Kilo Havuç
- 1 Paket Petibör Bisküvi (200 Gram )
- 1 Su Bardağı Şeker
- Yarım Yemek Kaşığı Margarin
- 1 Su Bardağı Ceviz ( Rondodan geçirilmiş )
- 1 Paket Vanilya
- Yeterince Hindistan Cevizi
Havuçlu Cezerye |
Havuçlu Cezerye Nasıl Yapılır ?
- 1 Kilo havuç soyulur, yıkanır ve rendelenir.Bir tencereye konur.Üzerine 1 su bardağı şeker eklenir.Ben yanmasın diye 2 yemek kaşığı su ekledim.Böylece havuçları pişiriyoruz.Suyunu çekmesini sağlıyoruz.Ocaktan indirmeden 2 dakika önce margarinini ekliyoruz.
- Bunun üzerine ufaladığımız bisküvileri, 1 su bardağı rondodan geçirdiğimiz cevizleri ve vanilyasını ekleyelim.Ocaktan indirelim.Soğumaya bırakalım.
- Soğuyan malzememizi ceviz büyüklüğünde veya daha küçük ( isteğe bağlı ) yuvarlaklar yaparak hindistan cevizine bulayalım ve 1-2 saatliğine dolaba koyalım.İşlem bitince servisimizi yapalım.
- ( Bu tariften 45 adet çıkıyor. )
Havuçlu Cezerye |
Afiyet Olsun.
Havuçlu Cezerye
Havuçlu Top Top
Havuçlu Cezerye Tarifi
Havuçlu Top Top Nasıl Yapılır ?
Havuçlu Cezerye Tarifi
Havuçlu Top Top Nasıl Yapılır ?
0 yorum:
Yorum Gönder