Kaymaklı Kuru Kayısı Tatlısı
Kuru Kayısı Tatlısı
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
Kuru Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?
Kuru Kayisi Tatlisi |
Merhaba dostlar nasılsınız ben kuru kayısı
yemeyi çok severim ayrıca kuru kayısı alerjiye iyi geliyormuş bunu biliyor muydunuz ben dün öğrendim.Boğazda oluşan kaşıntı ve gıcıklığa çok iyi geliyormuş kullanmanızı tavsiye ederim bir dost olarak.Bundan önceki tariflerim
Portakallı Tatlı TIKLAYIN
Pizza Tarifi TIKLAYIN
Soslu Patlıcan Kızartma TIKLAYIN
Şimdi tarifime geçmek istiyorum:
Kuru Kayısı Tatlısı İçin Malzemeler:
- Gün kurusu kayısı ben 15 taneden yaptım miktarı siz ayarlayın
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Kaymak
- ceviz
Kuru Kayisi Tatlisi |
Kuru Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Kuru kayısılar 1 saat suda bekletilir suyu dökülür tekrar yıkanır derin bir tencereye dizilir.
- Tencereye dizilen kayısının üzerine 1 çay bardağı su tereyağı ve şeker eklenir kısık ateşte yağına düşene kadar pişirilir.Pişip pişmediği çatalla konturol edilir şayet pişmediyse biraz daha su eklenir.
- Tabaklara dizilir üzerine kaymak ve ceviz eklenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun
Kaymaklı Kuru Kayısı Tatlısı
Kuru Kayısı Tatlısı
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
Kuru Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
Kuru Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?
0 yorum:
Yorum Gönder