Keçiboynuzlu Kek Nasıl Yapılır
Keçiboynuzlu Kek Tarifi
Keçiboynuzlu Kek
Keciboynuzlu Kek Tarifi |
İyi akşamlar arkadaşlar nasılsınız.Küçük oğlum kek istedi bende çocukların keçiboynuzundan nefret ederler ve kokusundan dolayı tüketmezler
.Bende çocuklarım daha rahat tüketsinler diye keçiboynuzunun un haline getirilmiş halini alıp keklerde kullanıyorum.Çocuklar büyükler kokusunu almadan tüketiyorlar.
Bundan önceki tarifi : Kirmizi Mercimek Corbası
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum.
Keçiboynuzlu Kek İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 tane yumurta
- 2 tane kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
- 2 su bardağı un (unu yavaş katalım kaplardan dolayı az veya çok gelebilir)
Keciboynuzlu Kek Tarifi |
1 su bardağı şekeri kabın içine katarız, üstüne 2 yumurta kırıp köpük kıvamına gelene kadar çırparız .Daha sonra 1 su bardağı sütü,yarım su bardağı sıvı yağı ekleriz ve karıştırırız.Bu karışıma unu ve kabartma tozunu ekleyerek çırparız .En sonunda keçiboynuzu ununu ekler tekrar çırparız yağlamış olduğumuz kek kalıbına harcı döker fırına süreriz. İlk 20 dakika fırını açmayız daha sonra bıçakla konturol ederiz. Üstü kızarınca fırından alırız soğumaya bırakırız.
Afiyet Olsun
Keciboynuzlu Kek Tarifi
Keciboynuzlu Kek Nasil Yapilir
Keciboynuzlu Kek
0 yorum:
Yorum Gönder