Kandil Simidi Oktay Usta
Kandil Simidi Tarifi
Kandil Simidi Nasıl Yapılır?
Kandil Simidi Oktay Usta |
Merhaba dostlar güzel günler sizlerin olsun,
Allah hepinize sağlık sıhhat versin inşallah bu gün sizlere dilim döndüğünce kandil simidin anlatacağım.Bundan önceki tariflerim:
Patatesli Kaşarlı Omlet Nasıl Yapılır TIKLAYIN
Sosyete Lokumu Tarifi TIKLAYIN
Hindistan Cevizli Kurabiye TIKLAYIN
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:
Kandil Simidi İçin Malzemeler :
- 1 çay bardağı yoğurt
- 100 gr margarin (yumuşamış olması gerekiyor)
- 1 tane yumurta (sarısı içine akı simidin üstüne)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1,5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı mahlep
- susam
- yaklaşık 3 su bardağı un (unu eklerken yavaş yavaş ekleyin azda gelebilir çokta gelebilir)
Kandil Simidi Oktay Usta |
Kandil Simidi Nasıl Yapılır?
- 1 çay bardağı yoğurt,100 gr margarin,1 çay bardağı sıvı yağ,1 yumurta sarısı,hepsi karıştırılır.
- Bu karışıma 2 çorba kaşığı sirke,1.5 çorba kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı tuz tekrar karıştırılır.
- Tekrar bu karışıma unu ekleriz üstüne 2 tatlı kaşığı mahlep,1 paket kabartma tozu eklenerek hamur elde edilir.
- Küçük bezeler alınır uzun rulolar elde edilir bunların uçları birleştirilir halkalar elde edilir yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir üstüne yumurta akı sürülür ve susam atılır 170 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirilir.Servis yapılır.
Afiyet Olsun
Kandil Simidi Oktay Usta
Kandil Simidi Tarifi
Kandil Simidi Nasıl Yapılır?
Kandil Simidi Nasıl Yapılır?
0 yorum:
Yorum Gönder