Haşhaşlı Revani Oktay Usta
Haşhaşlı Revani
Haşhaşlı Revani Tarifi
Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?
Şerbetli Tatlı
Hashasli Revani |
Merhaba dostlar nasılsınız?
Ben bugün sizlere dilimin döndüğü kadar revani tarifi vereceğim.Bundan önceki tariflerim:
Hindistan Cevizli Kurabiye TIKLAYIN
Kolay Kuru Baklava TIKLAYIN
Patatesli Kaşarlı Omlet Nasıl Yapılır TIKLAYIN
Şimdi yeni tarifimize geçelim:
Haşhaşlı Revani İçin Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı mor haşhaş
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 2 kabartma tozu
- 1 tane vanilya
Hashasli Revani |
Şerbeti İçim Malzemeler:
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?
Haşhaşlı Revani Oktay Usta
- İlk olarak 2 su bardağı su ve 1.5 toz şekeri tencereye içine katar ocağın üstüne koyup şerbeti hazırlarız çünkü soğuması lazım.
- Evet şimdi sıra kekin de 3 yumurtayı kırıp 1 su bardağı şekerle buluştururuz ve iyice çırparız.
- Bu karışıma sırasıyla 1 su bardağı süt ,1 su bardağı sıvı yağ bunları ilave eder karıştırırız.
- Daha sonra 1 su bardağı irmik ,1 su bardağı haşhaş, 1.5 su bardağı un 2 kabartma tozu ve vanilya eklenir ve güzelce karıştırılır yağladığımız tepsiye boşaltırız.
- 170 dereceli fırında pişiririz pişip pişmediğini kürdanla veya bıçakla kontrol edebiliriz.
- Pişen revaniye soğuk şerbeti dökeriz ağzını tepsiyle örteriz soğuyunca servis yaparız.
- Not :isterseniz üzerine krem şanti dökebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Haşhaşlı Revani Oktay Usta
Haşhaşlı Revani
Haşhaşlı Revani Tarifi
Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?
Şerbetli Tatlı
Haşhaşlı Revani Tarifi
Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?
Şerbetli Tatlı
0 yorum:
Yorum Gönder