Galete Unlu Tatlı Tarifi
Kıbrıs Tatlısı
Galete Unlu Tatlısı Nasıl Yapılır?
Galete Unlu Tatlı Tarifi |
İyi akşamlar arkadaşlar yeni bir tarif yapmak istiyorum.Ama tarifinden önce sizlere Hindistan cevizi hakkında bilgi vermek istiyorum.
Hindistan cevizinin faydaları:
- Reflü hastalığına iyi gelir.
- İdrar söktürücü bir besin olan Hindistan cevizi kabızlığı gidermekte faydalıdır.
- Böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye yardımcı olur.
- Mide ağrılarını hafifletir.
- Balgamı keser.
- Ağız kokusunu giderir.
- Felce ve titremeye iyi gelir.
Şimdi tarifime geçmek istiyorum.
Galete Unlu Tatlı Tarifi |
Galete Unlu Tatlı Tarifi İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı galete unu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı şeker
- 2 yumurta
- 2 kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- 3 bardak su
- 2 bardak şeker
- 3 bardak su ve 2 bardak şeker karıştırılarak ocağa konur kaynatılır ocaktan alınır.Soğumaya bırakılır kek sıcak şerbet soğuk olacak.
Üstü İçin
- 1 paket puding
- 2.5 bardak süt
- 2.5 bardak sütü tencereye koyarız üstüne 1 paket puding ekleriz.Ocakta kıvama gelene kadar pişiririz, ocaktan alırız soğumaya bırakırız.
- 2 yumurta bir kaba alınır 1 bardak şeker eklenir.Köpürene kadar mikserle çırparız. Daha sonra 1 bardak sıvı yağ, 1 bardak Hindistan cevizi ,1 su bardağı ceviz ,1 bardak galete unu, 2 kabartma tozu ve vanilya eklenerek iyice çırpılır.Tepsiye dökülür ve 170 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirilir.Piştiğini anlamak için kürdanla bakarız.
- Sıcak keke soğuk şerbet dökülür.Kek soğuyunca üstüne puding sürülür.Servise hazır.
Galete Unlu Tatlı |
Afiyet Olsun.
Galete Unlu Tatlı Tarifi
Kıbrıs Tatlısı
Galete Unlu Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
0 yorum:
Yorum Gönder