Tavuklu Kabak Sandal Tarifi Oktay Usta
Tavuklu Kabak Sandal Sefası
Tavuklu Kabak Sandal Tarifi
Tavuklu Kabak
Kabak Sandal Tarifi |
Umarım sizlerde beni yalnız bırakmaz ve tariflerimi deneyerek memnun kalırsınız , geleneksel olan bu nefis lezzetlerim yıllardır yaparım , aile tarafından da çok sevilir, beğenilir , bundan sonra sizinle bu güzel tariflerimi paylaşarak köprü kurcağız.
Hemen uzatmadan tarifime geçiyorum , Dilerseniz bu tarifi tavuklu yapmak yerine kıymalı olarak da damak zevkinize göre uygulayabilirsiniz ;
Kabak Sandal İçin Gerekli Malzemeler ; ( 10 kişilik)
Kabak sandalın İç malzemeleri;
- 1 adet tavuk göğsü (haşlanacak suyunu kullanacağız)
- 10 adet kabak
Beşamel Sos İçin Gerekli Malzemeler;
- 1.5 yemek kaşığı Tereyağ
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurtanın sarısı
- Yeteri kadar tuz
Kabak Sandal Tarifi |
Kabak Sandal Tarifi ;
Tavuklu Kabak Sandal Nasıl Yapılır ?
- Tavuk göğsünü tencereye alıp içine 2.5 -3 su bardağı kadar su koyalım , bir süre yumuşayana kadar pişirip çatal yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edelim. Piştikten sonra didikleyerek tel tel ayırıp tavukları sonradan kullanmak üzere bir kenara koyalım , not ,suyunu daha sonra beşamel sosunda kullanacağımız için dökmeyelim.
- Diğer yandan kabakların kabuklarını soyup , boyuna ortadan kesip kenara ayıralım , Tencereye 5 su bardağı suyu koyup tuz atıp kaynatalım , kaynama noktasına ulaştığında kabakları içine atıp 4- 5 dakika sonra kabaklara hafif çatal batırıp pişip pişmediğini anlayabilirsiniz, eğer kabak çatala kolayca ve zorlanmadan geçiyorsa pişmiş demektir ,
- Not ; çok pişirmeyin erimemesi için sık sık pişmeye yakın kontrol etmeniz gerekebilir.
- Pişen kabakları soğuk suya alıp soğurken bir yandan da kabakların çekirdeklerini çay kaşığı yardımıyla temizleyelim , zaten yeteri kadar pişince çekirdekleri kolayca çıkacaktır.
- Tüm kabakları Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim bir kenara ayırıp, beşamel sosa geçelim,
- Tencereye tereyağı koyup eritelim hemen eridikten sonra tereyağı yakmadan üzerine un ekleyip kavuralım , un çok yanmadan hafif sarı renk alana kadar kavurmaya özen gösterelim , üzerine 1.5 su bardağı tavuk suyu ekleyip sonrasında sütü ekleyip ,koyulaşana kadar durmadan karıştıralım , burada karıştırmak çok önemli çünkü dibi un olduğundan dolayı çabuk tutabilir,
- Beşamel sos yeteri kadar koyulaştıktan sonra ocaktan indirip yumurta sarısını durmadan karıştırarak ekleyelim , bir kenara didikleyerek ayırdığımız tavuğu beşamel sosa ekleyelim
- Fırın tepsisine dizdiğimiz kabakların içine beşamel soslu tavukları yemek kaşığı yardımıyla doldurun ,
- Fırını 170 dereceye ayarlayıp üzeri kızarana kadar pişirin ,
- Yanında pirinç pilavıyla servis ederseniz tadına doyulmaz ,
Afiyet olsun,
Kabak Sandal |
0 yorum:
Yorum Gönder